Webshop

GDPR (AVG)

Vanaf 25 mei treedt de GDPR in effectief in werking. We lijsten enkele resources op: SafeShops.be: Het “Start to GDPR”-pakket met 14 standaardocumenten Unizo.be: Wat te doen voor de GDPR in 3 stappen Het internet. Ook uw zaak. (Agentschap innoveren & ondernemen): Online verkopen: Juridische aspecten – Privacybescherming

Het ShopWeDo SPF-record toevoegen aan je domeinnaam

Het SPF-record (ofwel Sender Policy Framework record) is een aanbeveling van de eigenaar van de domeinnaam aan de ontvangers van zijn e-mail. Deze record bevat informatie over de mailservers de geautoriseerd zijn om uitgaande mail voor die domeinnaam uit te sturen. Het zorgt er voor dat SPAM-filters kunnen nakijken of de inkomende mail van het […]

Een tijdelijke promotie op een product toekennen

Via het ShopWeDo adminpaneel > producten > detail van een product kan je een tijdelijke promotie of korting op een product toekennen. Deze korting ontvangt jouw klant onmiddellijk. Daarvoor hoeft de klant dus geen kortingscode te gebruiken. Klik in het productdetail in het onderdeel “Promoties” op de knop “Promotie toevoegen”. In de popup kan je […]

Hoe de levertijden / cut-offtijden op mijn webshop aanpassen?

De levertijden of cut-offtijden kan je op twee plaatsen beheren: algemene instelling voor de webshop (voor nieuwe producten) en instelling per product (voor bestaande producten). Algemene instelling voor de webshop Login en ga via de navigatie links naar instelling > webshop. In de selectiebox bij “Basis cut-off tijd” kan je een tijd naar keuze kiezen. […]

Domeinnaam koppelen

Om uw webshop aan de juiste domeinnaam te koppelen, dienen er nog enkele technische stappen te gebeuren. Dit is afhankelijk van de volgende keuzes: Je beschikt zelf reeds over een domeinnaam die je wenst te gebruiken voor jouw webshop en deze heb je reeds geregistreerd bij een provider. OF Je hebt nog GEEN domeinnaam hiervoor.   1. Reeds een […]

Varianten van producten maken

Deel 1: opties en waarden maken In het detail van een product klik je bij “varianten” op opties bewerken. Je krijgt een overlay waarin je de opties (vragen) kan maken. In het veld kan je de naam van de opties schrijven, vb.: kleur. Je kan ook meerdere opties toevoegen (blauwe pijl) Naast de optienaam kan […]

Producten importeren en exporteren

Vanaf nu is het mogelijk om je productenlijst te importeren en exporteren. Zo kan je offline ‘in bulk’ je producten beheren in bijvoorbeeld een spreadsheet voor Excel. Ga in het administratiepaneel naar ‘Webshop/Producten’. Klik rechts bovenaan naast de gele knop op het driehoekje. Kies in het uitklap menu je de producten wil importeren of exporteren. […]

Klanten

Je tabblad klanten geeft je een overzicht van de klanten die in je database zitten.  Deze klanten zijn in hoofdzaak geregistreerd via de website. Je kan ook zelf een klant aanmaken (bijv. om bestellingen voor deze klant via het systeem te verwerken). Klik op de gele knop klant toevoegen. Onder klantgegevens vul je naam en […]

Dashboard

Je Dashboard geeft je een overzicht van de volgende items. Je laatste 10 bestellingen Je bestellingen en verkopen Meldingen over je voorraad (enkel fulfilment klanten) Artikelen die offline staan Door op “bekijk meer” te drukken kan je in detail de statistieken raadplegen over ieder specifiek item.