1) Vul je bedrijfsinfo aan

Vul bij “Instellingen / Algemeen” je bedrijfsinformatie in.

2) Voeg collecties toe

Vooraleer je producten wil gaan toevoegen aan je webshop maak je best eerst op zijn minst één collectie aan.
Hiervoor ga je naar “Webshop / Collecties” en klik je rechts bovenaan op de knop “+collectie toevoegen”.
Vul nu de titel en beschrijving van je collectie in.
Sla de collectie op.
Je kan nu de overige instellingen aanpassen.  Dit is onder andere:

• sub onderdelen; dit  zijn onderverdelingen die je klant wel kan zien.  Je kan onder een categorie andere categorieën aanmaken of producten in onderbrengen.
  • Seo aanpassingen.  dit zijn aanpassingen die invloed hebben op hoe de zoekmachine met je shop omgaat.
  • sociale media.  je kan aparte afbeeldingen toekennen voor het delen op Facebook en Twitter
  • Je kan de categorie zichtbaar of verborgen maken.

3) Maak producten aan

Maak nu minstens één product aan en ken dit toe aan één van je eerder aangemaakte collecties.
Hiervoor ga je naar “Webshop / Producten” en klik je rechts bovenaan op de knop “+product toevoegen”.
Geef nu een titel en omschrijving in.  Geef vervolgens de prijs excl. Btw in en kies heb Btw Stelsel dat van toepassing is.
Je kan nu de overige instellingen aanpassen.  Dit is onder andere:

• Productafbeeldingen; Je kan een afbeelding aan je product toevoegen
  • Promoties; Je kan een promotie of korting aan het product toekennen.
  • Seo aanpassingen.  dit zijn aanpassingen die invloed hebben op hoe de zoekmachine met je shop omgaat.

4) Productvarianten aanmaken

Wanneer je een product hebt aangemaakt kan je eventueel varianten toevoegen.
Varianten kunnen bijv. verschillende kleuren en maten van het product zijn. Ze kunnen ook hun eigen afwijkende prijs hebben.
Open je product via ‘Webshop / Producten’, scroll naar ‘varianten’.
Je zal zien dat je product al één variant heeft staan, dit is de hoofd variant.
Klik op opties bewerken om het type van variant aan te geven. Je kan nu via een tekst ingeven of je variant een maat, kleur of andere variatie is.
klik op waarden bewerken om de waardes van de variant in te geven(de maten, de kleuren,…).

5) Bekijk je webshop

Je kan altijd je aanpassingen meteen bekijken in je webshop.
Klik links bovenaan op de button “bekijk webshop.”
Indien je nog geen definitieve URL hebt gelinkt kan je steeds je test URL gebruiken nl. http://<naam je shop>.shopwedo.com .