Toevoegen

• Ga naar “Webshop / Producten” en klik rechts bovenaan op de knop “+product toevoegen”.
  • Vul nu een productnaam en – omschrijving in.  Zorg ervoor dat je omschrijving zo origineel mogelijk is
  • Vul de prijs ecxlusief BTW in.  Gebruik een punt als decimaal teken.  kies hierna het BTW stelsel dat je wil toepassen.
  • Je kan nu kiezen of je het product zichtbaar, uitverkocht of offline wil weergeven.
  • Sla de wijzigingen op.

Configureren

Je gaat nu naar het volgende scherm.  hier kan je jouw product in detail configureren:

• Laad een productafbeelding op.
  • Selecteer een merk uit de drop down lijst indien je een merk wil opgeven.
  • Selecteer een cut off tijd.  Dit laat je klant zien hoe snel hij  het product kan ontvangen.
  • Duid ,indien je wil, een aantal gerelateerde producten aan.  Deze zullen getoond worden als de klanten het product opzoeken.  (deze optie is enkel beschikbaar voor pro klanten)

Je kan nu een aantal administratieve instellingen ingeven:

• Een interne referentie
  • Je kan bepalen of het een standaard stock item is, of dit product een bewerking nodig heeft.
  • Je kan aangeven hoe het product kan verzonden worden; als een enveloppe, een pakje of gratis.

Productvarianten aanmaken

Wanneer je een product hebt aangemaakt kan je eventueel varianten toevoegen.
Varianten kunnen bv. verschillende kleuren en maten van het product zijn. Ze kunnen ook hun eigen afwijkende prijs hebben.
Open je product via ‘Webshop / Products’, scroll naar ‘Inventarisatie en varianten’.
Je zal zien dat je product al één variant heeft staan, dit is de hoofd variant.
Door links op ‘Variant toevoegen’ te klikken kan je varianten toevoegen.

Promoties

Je kan, indien je wenst, een promotie instellen voor dit product:

• Klik op promotie toevoegen.
  • Geef een begin- en einddatum aan van de promotie.
  • Geef een bedrag voor de korting in.
  • Duid aan in welke landen je deze promotie beschikbaar wil maken.  houd de CTRL-knop vast om meerdere landen te selecteren.
  • Sla de wijzigingen op

SEO

Je kan nu SEO aanpassingen gaan doen.
Deze hebben invloed op hoe de zoekmachines je site scannen, en wat een zoeker in de resultaten te zien krijgt.

• Geef een Meta titel in.  Dit zal de zoekmachine herkennen als het onderwerp en in de titel plaatsen.
  • Geef een Meta omschrijving in.  Dit zal de zoekmachine herkennen als beschrijving en in het leesvlak onder de titel plaatsen
  • Geef een slug in.  Dit is de beschrijving van de pagina die je toont in de adresbalk.  Deze moet verband houden met titel en omschrijving.

Met “sociale media” ben je in de  mogelijkheid van specifieke afbeeldingen in te geven wanneer mensen je product willen delen op Facebook of Twitter.