Om uw Magento-webshop te koppelen met Sendr moet u een SOAP-gebruiker aanmaken.

Stap 1: Soap gebruiker aanmaken in Magento.

• Ga naar jouw Magento Admin Paneel.
  • Klik in de navigatie op “Systeem” > “Web Services” > “SOAP/XML – RPC Roles”.
  • Klik op “Add New Role”.
  • Vul het formulier in.
    Tip: Bij “Role Name” kan je “shopwedo” invullen.
    soap_role_form
  • Klik links van het formulier op de tab “Role Resources” en selecteer “All” bij “Resource Access”
  • Klik op “Save Role”
  • Klik in de navigatie op “Systeem” > “Web Services” > “SOAP/XML – RPC Users”.
    soap_user_menu
  • Klik op “Add New User”.
  • Vul het formulier in.
    Tip: Bij gebruikersnaam (username) en API Key mag je kiezen wat je daar invult. Gebruik voor beide velden enkel letters en cijfers, geen speciale tekens of spaties. Het is aangeraden om 12 karakters of meer te gebruiken. Gebruikersnaam (username) en API Key moeten verschillend zijn.
    soap_user_form
  • Klik links van het formulier op de tab “User Role” en selecteer de “User Role” die je in bovenvermelde stappen hebt aangemaakt.
  • Klik op “Save User”.

Stap 2: De Magento gebruiker instellen bij ShopWeDo.

• Ga in het ShopWeDo adminpaneel naar integraties.
  • Klik op Sendr.
  • Klik in het blokje “Magento” op de knop “Installeren”.
  • Onderstaand scherm opent zich:
    modal_magentoeasyshipper
  • Vul het formulier in:
    1. Magento URL is het webadres van jouw webshop zonder een slash “/” achteraan, vb.: http://www.mijnmagentowinkel.be.
    2. Magento SOAP V2 URI is de link naar jou soap V2 api. Standaard is dat /index.php/api/v2_soap?wsdl.
    3. Magento SOAP Gebruikersnaam is de naam van de soap gebruiker die je in bovenvermelde stappen hebt aangemaakt.
    4. Magento API Key is de API Key van de soap gebruiker die je in bovenvermelde stappen hebt aangemaakt.
  • Klik op “Opslaan”. Nu worden de instellingen opgeslagen en een testverbinding gedaan.
  • Wanneer de authenticatie & tests gelukt zijn, zal er een nieuwe knop ter beschikking komen onder de pagina Verzendingen.
    swd_shipping_overview_app_magento_btn

Stap 3: De Magento-plugin installeren (optioneel)

Je vindt de Sendr-plugin terug via Magento Connect.

• Kopieer de Extension key van de Magento Connect pagina.
    swd_magento_plugin_connect_key

• Druk op “Install Now”
    • Accepteer de “extension license agreement” door het vinkje aan te vinken
    • Selecteer  en kopieer de link
  • Ga naar het administratiepaneel van je Magento-installatie en log in als een gemachtigde gebruiker.
  • Navigeer in het hoofdmenu naar “System” > “Magento Connect” > “Magento Connect Manager”.
  • Meld je aan als een administrator bij de Magento Connect Manager
    swd_magento_plugin_connect_manager_login
  • Plak de “extension key” onder het onderdeel “Install New Extensions” en druk op de knop “Install”
    swd_magento_plugin_connect_manager_paste_key
  • Klik op Log uit of Terug naar admin om terug te keren
    swd_magento_plugin_connect_manager_return_or_logout

(!) Opgelet:
    Als je deze stap overslaat, wordt je shop niet uit “Maintenance mode” gehaald.
    Om dit op te lossen verwijder je het bestand “maintenance.flag” in de root van je webhosting.

• Vanaf nu vind je de “Send via Sendr”-knop terug in het detailoverzicht van een order.
    swd_magento_plugin_in_order_btn