Om een koppeling te maken tussen sendr en jouw PrestaShop heb je webservice-toegang nodig. Volg daarvoor onderstaande stappen.

Stap 1: API (webservice) activeren in PrestaShop.

• Ga naar het administratiepaneel van je PrestaShop en log in als een gemachtigde gebruiker.
  • Navigeer in het hoofdmenu naar “Geavanceerde Instellingen” > “Webservice”.
  • Klik onderaan in het paneel “Configuratie” bij “Schakel Prestashop webservice in” op “JA” en druk op “Opslaan”.
    faq_app_es_prestashop_webservice_on
  • Klik rechts-bovenaan op de optie “Nieuwe webservice-sleutel toevoegen” en vul het formulier aan:
    faq_app_es_prestashop_webservice_form

1. Klik naast het veld voor “Sleutel” op “Genereren!” voor willekeurige sleutel.
    2. Beschrijf de sleutel (interne boodschap). Bijvoorbeeld: “ShopWeDo Sendr”
    3. Zet de status op “JA”.
    4. Bij permissies vink je zeker aan:
      • Shops
      • Shop_groups
      • Orders
      • Order_states
      • Order_details
      • Customers
      • Countries
      • Addresses
      • Carriers
  • Klik op “Opslaan”.

Stap 2: De webservice instellen bij ShopWeDo.

• Ga in het ShopWeDo adminpaneel naar integraties.
  • Klik op Sendr.
  • Klik in het blokje “PrestaShop” op de knop “Installeren”.
  • Er opent zich een scherm met een formulier, faq_app_es_prestashop_swd_connect_modal
    vul het formulier in:

1. PrestaShop Webshop Domein is het webadres van jouw webshop, inclusief een “/” achteraan, vb.: http://mijnprestashopwebwinkel.be/

De juiste domeinnaam/Winkel-URL om hier in te vullen, vind je terug onder
      Geavanceerde instellingenConfiguratie-informatie, in het blokje “Winkel informatie”.

2. PrestaShop Sleutel is de eerder gegenereerde sleutel uit het webservices panel van je webshop.
    3. Klik op “Opslaan“. Nu worden de instellingen opgeslagen en wordt er een testverbinding gemaakt.
  • Wanneer de authenticatie & tests gelukt zijn, zal er een nieuwe knop ter beschikking komen onder de pagina Verzendingen.
    swd_shipping_overview_app_prestashop_btn

Stap 3: De PrestaShop-plugin installeren (optioneel)

• Download alvast de module: v0.1.0-Easy Shipper – ShopWeDo, v0.1.0 sendr
  • Ga naar het administratiepaneel van je PrestaShop-installatie en log in als een gemachtigde gebruiker.
  • Navigeer in het hoofdmenu naar “Modules” > “Modules & Services”.
  • Klik rechts-bovenaan op de optie “Nieuwe module toevoegen” en vul het uploadformulier aan:
    prestashop_easyshipper_module_shopwedo_install_upload_with_file

1. Klik op het veld “Kies een bestand”
    2. Selecteer het eerder gedownloade bestand
    3. Klik op “Upload deze module”
  • Zoek de “sendr”-module onder de rubriek “Verzending en logistiek”
    prestashop_easyshipper_module_shopwedo_overview
    Klik op de knop “Installeren”.
  • Vanaf nu vind je de “sendr”-knop terug in het detailoverzicht van een order.

Problemen met het installeren, een bug of er loopt iets fout?
Probeer eerst even de puntjes het PrestaShop Troubleshooting artikel uit.

Het is aangeraden de voorkeur te geven om SSL (https:) te gebruiken voor webservice aanvragen (en het draaien van je webshop), zo worden de “tussenpersoon” veiligheidslekken vermeden.

We raden je ook aan om je webshop altijd te updaten naar de laatste stabiele versie.