Wanneer u een WooCommerce-webshop in WordPress hebt, kan u met sendr koppelen om je verzendingen te behandelen.

Stap 1: Een API-account aanmaken in de WooCommerce plugin

• Ga naar het administratiepaneel van jouw WordPress installatie en log in.
  • Klik links in het menu op “WooCommerce”, en verder door op “Instellingen”.
  • Kies het tablad API:
    • Duidt “Activeer de REST-API” aan, en druk op “Wijzigingen opslaan”
    • Klik op “Keys/Apps” en druk op de knop “Key toevoegen”,vul een beschrijving aan (bijvb: “ShopWeDo”), kies een gebruiker met voldoende rechten om WooCommerce-orders te beheren, en selecteer bij Rechten “Lezen/Schrijven”.
      woocommerce_key_toevoegen
    • Wanneer je op “API Key genereren” klikt, krijg je de Consumer Key en Secret te zien (welke respectievelijk starten met ck_ en cs_).
      faq_app_es_woocommerce_swd_keys
      Noteer deze gegevens.

Na het sluiten van deze pagina krijgt u de Key en Secret niet meer te zien.

Stap 2: Uw API-gegevens instellen bij ShopWeDo

• Ga in het ShopWeDo adminpaneel naar integraties.
  • Ga naar het onderdeel “Fulfilment”.
  • Voeg een nieuwe “WooCommerce 2.6+” instantie toe:
  • Vul het formulier in:
    1. Custom name for instance
    2. WooCommerce URL is de domeinnaam waarvan de WordPress-installatie ter beschikking is.
    3. WooCommerce Consumer Key is de API-sleutel die u verkrijgt, startend met ck_
    4. WooCommerce Consumer Secret is de 2de API-sleutel die u verkrijgt, startend met cs_
  • Klik op “Toevoegen”, waardoor de instellingen opgeslagen worden en er een testverbinding gemaakt wordt ter verificatie.
  • Houdt het instantienummer bij de hand als je de ShopWeDo e-Fulfilment of Parcelshops plugin tracht te gebruiken.
    (Deze kan je terugvinden door het “WooCommerce 2.6+” menu weer te openen, en daar je nieuwe instantie te selecteren in de tabladen.)

Stap 3: De WordPress/WooCommerce-plugin installeren (optioneel)

Voor het installeren van de plug-in, kan je terecht op de pagina “Sendr+ShopWeDo WooCommerce plug-in